06/01/2011

Sista kvällen i Vietnam

Nu är vi i Saigon. Vi kom hit kl 6 på morgonen igår efter att ha åkt buss i 10 timmar. Tillbringade morgonen på ett café i väntan på att få checka in på hotellet.Gick i affärer och fördrev tid på dagen.

Knäppa människor med svärd (!) kl sex på morgonen i en park i Saigon.

Sen på kvällen mötte vi upp Elin, en kompis till Martin som han lite otippat träffat på fiket efter att jag gått till hotellet. Så vi åt mat tillsammans med hennes spanska vänner på en engelskägd restaurang.

Jag och Elin.

I morgon kl 8 (02.00 svensk tid) tar vi bussen till Kambodja. Så om allt går som det ska och vi får våra visum kommer vi vara i Phnom Penn ca sex timmar senare.

03/01/2011

2011

Den senaste veckan har jag nästan bara sovt. Och suttit på mysiga uteserveringar vid havet. Såhär ser det ut framför mig just nu:

Aftonbladet, halvtrasig skärm, glass och kaffe.

Hade en väldigt bra nyårsafton som innehöll sandstrand, vin, drinkar, vattenpipa och ministry of sound. Tog dessvärre bara dåliga bilder men nyårsafton på stranden var helt klart värt.

30/12/2010

Vinpearl

Idag tvingande vi upp oss tidigt (tiotiden) för att åka till Vinpearl. Det är en stor ö utanför Nha Trang som man tar sig till med hjälp av världens längsta linbana som går över öppet hav.

Lagom läskigt att sitta i en liten korg tusen meter över havsytan.

Extra läskigt när man tänker på att man är i Vietnam. Säkerhetstänket känns inte alltid på topp.

När vi kom fram åkte vi karusell. Bland annat den här som man hängde upp och ner i en massa.

Sen gick vi och tittade på fiskar. Fanns mängder av gigantiska fiskar, hajar, spinnrockor och sköldpaddor. Och sjöhästar! Älskar sjöhästar.

Jag gillade akvariet mest för att man slapp röra sig. Man kunde stå där i lugn och ro på ett rullband och åka runt bland alla sköldpaddor och hajar. Gött.

Sen gick vi till vattenlandet! Var mängder av olika rutschekanor, de största jag sett. Olika galna vattenkaruseller med. Och forsen på bilden som vi åkte runt.

Jag och en katt!

Apkille!

Sedan åt vi mat för 7 kr var och åkte cablecar tillbaks till Nha Trang. Var en mycket trevlig dag. Det kostade oss 120kr att åka dit och då ingick vattenparken, akvariestället, “linbanan” och tivolit. Mycket värt.

Nu sitter vi på ett fik vid havet och dricker kaffe och ska strax gå och äta. Gott nytt år!

29/12/2010

Jul!

Vi hade en väldigt lugn och behaglig julafton. Dagen tillbringade vi ute i solen, och på kvällen åt vi julbuffé på hotellet. Det fanns olika sorters julmat från hela världen där, bland annat christmas turkey. Galet gott.

Förmiddagsdrinkar på mysig uteservering.

Bada och så

Äta ost på balkongen.

Har inte så mycket bilder från julhelgen och de senaste dagarna, men där var några i alla fall. Vi har varit i Nha Trang i en vecka nu och planerar att stanna till på söndag. I morgon ska vi åka cable car över havet till en ö tre km bort och gå på tivoli och äventyrsbad med alla möjliga sorters vattenkaruseller. Ska bli kul. Och behövligt, efter att ha mest sovt i några dagar..

Fick för övrigt helkroppsmassage idag. 35 kr för en timme. Helt okej pris..

23/12/2010

Nha Trang!

Igår tog vi bussen till Nha Trang. Ganska sjuk upplevelse, vi åkte genom landsbygden i bergen och vägarna var helt galna. På vissa ställen var det stup rakt ner bredvid vägen, och på ett ställe var de tvugna att bygga en väg åt oss för att vi skulle komma fram.. Killen på bilden nedan bär för övrigt en levande gris i en säck på axeln.

Bussen var också ganska knäpp, utifrån såg den ut som en vanlig buss men inuti var det ca 20 fåtöljsängar i stället för vanliga säten. Mycket bekväm åktur, särskilt med det häftiga landskapet utanför. Mängder med stora vattenfall exempelvis.

I natt sov vi på ett skithotell (bortsett från takterassen som var fantastisk), och idag checkade vi in på Novotel hotel. Vi skulle kunna bo 25 nätter på hotellet vi bodde på i natt för samma pris som två nätter här. Men det är sjukt värt, kommer gråta när vi checkar ut härifrån på juldagen..

Utsikt över Nha Trang från vår balkong.

21/12/2010

Mountainbike i Da Lat

Efter några dagar i kalla Da Lat (ca 15 grader) börjar jag verkligen sakna värmen. Så jag undrar lite hur det kommer bli att komma hem till minusgrader och snö nästa år.. Men i morgon åker vi tillbaks till solen och havet igen :)

Igår tvingade Martin iväg mig på en mountainbiketur i bergen. Sjukt jävla jobbigt. Min kondition är inte direkt på topp så att cykla upp och ner för ett berg i fyra timmar dödade nästan mina stackars ben.

Martin (och så  jag där bakom)

Jag ser betydligt gladare ut än jag kände mig..

Tog en paus från cyklingen i Valley of Love. Fint och mysigt ställe med fin pagoda och massa blommor och så. Massor av häftiga buskar som såg ut som drakar fanns det med.

Sen cyklade vi vidare uppför en tre kilometer lång uppförsbacke. På något lustigt sätt lyckades jag cykla hela vägen (hälften av deltagarna gick upp med cyklarna). När vi kommit upp och stannade så var jag så slut i benen att jag knappt kunde stå upp..

Sen cyklade vi vidare till “Crazy house” och det var verkligen galet. Kändes lite som ett psykadeliskt bumbibjörnshus.

Det var lustiga trappor och broar huller och buller överallt, format som ett jättestort och jättesjukt trädhus.

Martin ser sur ut på en bro, säkert för att jag gnällde över nåt. Typ att han inte såg tillräckligt glad ut.

I “huset” finns det massor av rum, alla har ett konstigt stort djur av trä och inget rum är fyrkantigt eller runt. Det här är “Tiger room”.

Krabba!

Sen cyklade vi tillbaks till Da Lat där vi åt vanlig enkelt äcklig vietnamesisk mat.

15/12/2010

Cu Chi-tunnlarna

Idag gick vi upp vid 08.00 (vilket var lagom jobbigt efter att ha sovt till tvåtiden varje dag i några dagar..) och åkte till Cu Chi-tunnlarna en bit utanför Saigon.

Åkte först buss i två timmar sen fick vi kolla på en film om Cu Chi-tunnlarna. Det är ett tunnelsystem som är några mil långt och som användes av Vietnameserna under kriget. Fick först se en svartvit propagandafilm om tunnlarna som verkade vara inspelad på slutet av 70-talet..

Sedan fick vi se fällor m.m och även gå igenom en av originaltunnlarna.  Det fanns även en skjutbana där man kunde provskjuta med vapen som användes, men efter att ha sett så mycket hemska grejer från kriget de senaste dagarna så kändes det inte sådär superlockande..

Fälla.

En ingång till en tunnel.

En amerikansk stridsvagn som körde på en mina för sisådär 35-40 år sedan.

15/12 Onsdag

Borde startat en resblogg för länge sen, men bättre sent än aldrig antar jag.

Befinner mig just nu i Vietnam, Ho Chi Minh-staden för att vara exakt (Saigon alltså). Vi har varit här i snart en vecka nu, och på fredag åker vi vidare mot Da Lat, en stad norrut. Efter det ska vi till Nha Trang som ligger vid kusten och fira jul och nyår.

Kan ju skriva lite kortfattat vad vi gjort hittills med. Först var vi i Thailand i två månader. Vi åkte runt på olika öar och hann med att besöka Bangkok tre gånger. Efter det åkte vi till Kuala Lumpur i Malaysia där vi var en vecka. Och nu är vi alltså i Vietnam.

Vi planerar att stanna i Vietnam i ungefär en månad, så till början av januari. Sen efter det vet vi inte, men kanske Kambodja :)