08/01/2011

Phnom Penh

Vi kom fram till Phnom Penh vid tretiden igår efter en problemfri bussresa. Att få visum gick snabbt och enkelt. Fick först gå av bussen, ta vårt bagage och bära det genom den Vietnamesiska passkontrollen. Sen åkte vi buss några hundra meter till Kambodjas kontroll där vi fick visumet inklistrat i passet (20 dollar för 30 dagar). Jag kom före Martin i kön och gick ensam förbi Kambodjas vakter.

En av dem stannade mig och bad om att få se mitt pass (alla andra hade gått förbi utan att bli stannade).
Vakt: Where are you going?
Jag: Phnom Penh
Vakt: Can I go with you?
Jag: Ehh no?
Sen fick jag tillbaks mitt pass och fick gå vidare.. Lagom oväntad grej.

Väl framme i Phnom Penh kom vi på att vi inte hade några pengar så fick leta efter en bankomat till att börja med. Hittade en efter lite besvär och då började hotelletandet i stället. De första ställena vi kollade på var fullbokade men till slut hittade vi ett hotell för 120kr per natt med wifi, fina rum och frukost.

På kvällen tog vi det lugnt, tog en promenad genom staden och besökte ett shoppingcenter bland annat.

Leave a Reply