15/01/2011

Framme i Siem Reap

Igår tog vi bussen tillbaks till Phnom Penh. Gick relativt smärtfritt (bussen krockade inte med en enda buffel!) Tog in på ett halvkasst hotell, 15 usd inkl. frukost sa de, men så i morse ingick frukosten plötsligt inte längre. Så efter lite missförstånd fick vi halvt springa till ett annat ställe och stressäta innan bussen till Siem Reap gick vid 8.30.

Sex timmar senare var vi framme i Siem Reap som hittills verkar jättebra! Inte alls samma hetsiga tempo som Phnom Penh utan lugnt och behagligt. Klockan är åtta på kvällen här och vi ska strax iväg till nattmarknaden.

I morgon ska vi åka till Angkor, världens största tempelstad. Ska bli kul att se en del av Kambodja som inte är dyster och hemsk.

Vår resrutt i Kambodja hittills:

Röd linje: Bussresa från HCMC (Saigon) till Phnom Penh. (7h, 77kr)
Orange linje: Bussresa från Phnom Penh till Sihanoukville. (4,5h, 49kr)
Grön linje: Bussresa från  Sihanoukville till Phnom Penh. (4,5h, 49kr)
Blå linje: Bussresa från Phnom Penh till Siem Reap (6,5h, 84kr)

Lite småfakta om Kambodja:
- Officiella valutan är Riel, inofficiella USD. Man får dollar i bankomaterna och vi har använt oss väldigt lite av Riel. Bara till att växla med då de inte använder cent här (vad jag sett i alla fall)
- Vi har betalat mellan 110-170kr per natt på hotell här. Vanliga rum, rena med ac och varmvatten. Inklusive frukost på de flesta ställen. (Priset är för två personer)
-  Det finns väldigt mycket gatubarn som tigger, betydligt fler än på alla andra ställen vi varit på och barnprostitution är tyvärr väldigt vanligt här.  Man ska inte ge gatubarnen några pengar, känns alltid lika fel att säga nej, men betydligt bättre att ge pengar till olika verksamheter här.

Comments (1)

  1. 15/01/2011

    spännande!

    Sv: haha, inte jätte många som gör vad jag förstått ^^

Leave a Reply