17/01/2011

Angkor

Igår gick vi upp tidigt för att besöka tempelstaden Angkor. Den ligger några km utanför Siem Reap och byggdes för runt tusen år sedan. Vi betalade 13 dollar för att hyra en tuktukchaufför för en dag. (Glömde minneskortet så har störigt nog inga bilder).

Vi åkte först till Angkor Wat som är världens största tempel och det var verkligen stort. Det tog oss två timmar att gå igenom hela templet och då var vi ändå inte i alla rum och byggnader.

Sedan åkte vi vidare mot Ta Phrom templet. Det såg lite ut som att enterna från sagan om ringen attackerat templet och sedan bosatt sig på byggnaderna.  Nästa stopp på resan var Angkor Thom området. Där gick vi igenom det coolaste templet (enligt mig). Det var jättestort med mängder av gångar och rum som vi nästan gick vilse i.

Efter sammanlagt 5-6 timmars promenerande genom templen och ungefär en timmes tuktukåkande så åkte vi hem.

Angkor var mycket häftigare än jag trodde att det skulle vara, och väldigt mycket större. Det låg tempelruiner precis överallt och det var kul att man fick gå runt fritt i dem, väldigt få ställen var avspärrade. Dessutom var man ofta själv på ställen, trots att det är sjukt många som besöker det varje dag.

I morgon ska vi på en längre rundtur,ska bland annat besöka Banteay Srey som ligger en timme bort.

Leave a Reply